Saturday, November 27, 2010

Masih ada lagi

Wah its been more than 1 month im not updating my blog,huhu..
Bukan takde story mory,banyak je cuma jari-jemari ku ini sangat kemalasan untuk menari-nari di atas keyboard netbook yg chumel ini..
Maaf ye blog pink ku,huhu..=.=

Alrite lets get started!
Latest about me?
Erm still sama je mcm yg lepas,aku still tak bekerja lagi..
tiada rezeki lagi nampaknya..nak kata aku ni tak usaha dah banyak je resume aku hantar tapi itulah lupa agaknya password nak masuk pintu rezeki aku,hoho..main2 plak ye..
Dan aku masih menunggu lagi kot2 ada panggilan utk bekerja je,mana la tau kan..miracle gituu,hee..amin..

Sebenarnya kan kan kan aku dah plan something baik punya kalau-kalau rezeki aku bukan dlm bidang farmasi ni,huhu..
Iyela tak semua orang yang dapat kerja dlm bidang yang diorg blaja time dekat uni dulu..
Contoh terdekat mcm kakak aku..dulu dkt UTM amik chemist last2 jadi cikgu dekat sekolah cina,pe kes..ha?ha?..kenalan terdekat aku masa diploma amik hospitaliti,tau tak pe benda tu?ala yang hotel2 tu,xau lagi?ha p cari sendiri kos pe tu,huhu..skrg dia odw nak bukak tadika..see?see?kan betul pe aku cakap..tak caya lagi..hmm nak bagi contoh sape lagi eh..
ermm ha!Lisa Surihani,kenal kan?kenal kan?pelakon kan dia?tau tak dia ada degree pe?law gitu..sbb passion dia more tu acting so dia hold dulu nak kerja as a lawyer..

Macam tu jugak aku..kalau rezeki aku bukan dlm bidang farmasi ni kenapa tidak aku mencuba sesuatu yang di luar bidang aku kan..
So,nak dipendekkan cerita rancangan yang aku dah plan tu ialah aku nak menceburkan diri dalam bidang bisnes..Yes bisnes!hoho..terkejut tak?ummi nak buat bisnes?boleh caya ke?huhu tak caya sudeh..pegi main jauh2 ok..sape2 yang nak pcaya sila baca lg..
Bisnes yang aku nak buat ni takde la besar sgt,aku baru nak mencuba buat tempahan menjahit baju kurung..
Aku buat ni bukanlah terkontang-kanting seorg diri tapi ada partnership iaitu kakak aku..
Dia sekarang tgh cuti almaklumla cikgu,sekolah cuti dia pn cuti la..dia tgh belajar menjahit dgn ibu aku..
Aku plak dah mendaftarkan diri dekat satu tempat ni utk belajar mcm mana nak buat bisnes..
Nama tempat tu PUNB..nak tau ape benda menatang tu,next entri ok,insyaallah..

Jadi itulah rancangan yang telah aku rangkakan buat masa terdekat ni..
Hidup mesti ada perancangan,kalau tak sampai bila aku nak lepak dekat rumah ni without doing nothing kan..kalau duduk rumah saja duit masuk takpe,ni kempis je purse tu,sadis betul!huhu..
Nak tunggu orang datang meminang pun belum tentu orang nak,huh!
putera raja pun belum tentu nak kat kau ummi..mimpi je la ye..+.+

P/s-Masih berpegang kepada pepatah > tuah ayam nampak di kaki,tuah manusia siapa tahu..
(masih tertanya-tanya sendiri tuah ayam nampak di kaki tu maksudnya cacing eh?pernah gak tgk kat ayam punya kaki tak nampak cacing pun,uhukuhuk mcm mana tu??)

11 comments:

Midi & Sue said...

salam..jemput datang ke blog tutorial msueroomz..mungkin saya boleh selesaikan masalah awak mengenai blogspot...add saya di facebook awak Midi Dontrabota untuk dapatkan bantuan mengenai blogspot

nadiyah said...

gud luck sis!

UmmiNazira said...

oh tanx nad~

nadiyah said...

sis..visit la nad pnye page..
jgn lupe..nk promote skali ni..hehe

UmmiNazira said...

harus..nnt sis visit k..dont worry ^^,hee

nadiyah said...

sis..jgn segan nk tgal komen ke ape kt my blog ok..
nice knowing u sis.. ;)

UmmiNazira said...

insyaallah..=)
u too..hee
btw if im not mistaken nad cousin krul kn?

nadiyah said...

eh..yeke?
ntahla..ngee

UmmiNazira said...

btul la ni,hehe...
oghang ganu gitu..hee

nadiyah said...

cane leh tau?
konpius2..

UmmiNazira said...

eheh well..u dont know me,hehe..