Friday, May 21, 2010

24th May 05-24th May 10

Ari ni genap 5thn hbungn aku n dia..rse cm bru je knl,huhu..dlm 5 thn ni da byk bnd ktorg lalui,sume ye byk mnduga ksbrn n kmtangan fkiran..spjg msa ni jugak,aku sntiasa ingin mgenali n msuk dlm dunia dia scra slow2.n dari pglihatan aku dia adalah seorg kwn yg baik (utk kwn lelaki),seorg yg ske mgcau n mlyn (utk kwn prmpuan),seorg ank yg xprnh mlwn ckp parents (utk parents dia),seorg abg yg sgt pyayang n sntiasa b'alah (utk adk2 dia), seorg yg ske pk pjg n positif sblm wt kputusn or ble dlm mslh,xromantic n gentlemen lgsg,b'usaha utk wt aku hepi n bila bz jrg ad msa yg pjg (utk aku)..ini hnyalah roughly shj,hehe..
Btw,b4 tlupa tbe2 aku tpngil nk story ckit ksh pknln aku dgn dia..its begin when...

~flashback..5 yrs ago~..
aku da knl dia since form 2 lg,tp time 2 aku just tau nma n spe orgye je cz adilla slalu cter psal dia..n tau cm2 je..naik form 4 aku bdk baru kat skola bndr baru ni coz form 3 aku skola len..kbtulan aku 1 clas ngn dia,mle2 xknl lg ye r dak baru baik2 je la,diorg pn xbrani kcau2 lg..da lme2 2 start la sesi kcau mgacau..time ni aku sgtla bnci dia sbb dia slalu wt aku skit hati n shari kalo xkaco aku hdup dia mmg xsng..ad je bnd aku yg dia nk amk~cm bdk2 lak~,hehe..mse form 5 lak kami dtakdirkan 1 clas lg..lg la dia galak kcau aku..time ni kitorg sme2 prefect..mcm mne dia leh jd prefect???sbb aku yg tulis nme dia mse ustazah sruh listkn nme2 utk jd prefect,aku sje je tulis nme dia utk bls dndm,bia dia kna wt keje byk,haha..pas2 aku pn kna tulis nme aku gk cz aku x-prefect time f1 . f2 dlu,huhu..n we're together bcome prefect,hee..nk djdkn cter dlm bln 3 2005 cm2 dia n a few clasmate aku kna transfer msuk clas 5A-sbbye clas 5A xrmai sgt cm clas kitorg,huhu..b4 dia pndh clas aku ad amk hp no dia dr besfren aku dgn tjuan nk kcau dia..n impian aku 2 tlah tcpai dgn hsil krjasama kakak ksygn aku,haha..acara kcau mgacau ni b'akhir mse jmuan pgws,2 pn sbb aku da xlrt nk tpu lg,haha..ermm start bln 4 cm2 kitorg cm da close ckit..aku engt lg mse birthday aku 24hb april 2005,dia bg aku cute teddy keychain,dia share ngn mus,hehe..dia bg 2 time dlm train,mse 2 bru blik dr midvalley kalo xslap aku..~wpun aku xbpe gmar teddybear tp amk je la da org bg..~since that kitorg stat bgayut,nk dkatakn tiap2 mlm gyut smpai ayh dia bsg bil telefon mlmbung,haha..smpaila 1 mse 2 dia tny aku syg dia x,aku jwb la yg aku syg sume kwn2 aku..pas2 dia swuh aku ckp 'i love u' kat dia,bengong je...aku xnk tp dia sgt m'mksa n 2 la 1 prangai dia yg aku sgt xske,huhu..1 mlm 2 dia tny aku leh x kalo kpel,aku da la xpnh kpel2 ni tbe2 dia tny..aish aku xau nk jwb pe,then aku pn mntk mse utk pk sume..24hb may 2005 kami pn declare couple..tp a few frens yg rpt je tau..lbh krg 2mngu cm2 bru dak2 len tau,cmne diorg tau aku pn xau,huhu..

dan bmula la ksh hdup aku slps couple..tmpt dting aku kalo pas skola g lpk kat McD the store,xpn lpk library stdy..baik kn,hehe..mcm 2 la,smpai abs skola..the nxt yr ye,dia dtrima msuk KTU(kolej tentera udara) dkt kedah..wahhh time ni aku xau nk kte pe cz aku xpnh bjauhan ngn dia n dat was the 1st time,huhu..nk wt cmne rela dlm tpksa la,huhu..demi cita2 n hrpn family dia,kmi pn bjauhan..lbh myeksakan mse 1st 3 month dia msuk,NO HP,NO CALLS,NO SMS,NO INTERNET,everything is NO..betapa seksa ye aku time 2,da la aku bru stat blaja pas2 cmni lak jd,huhu..nk xnk tpksa la gunakn khidmat abg posmen utk mgrimkan rndu kami..~tq abg2 posmen,hehe..~ble kdg2 dia cl 2 perghhhh aku lah mnusia yg sgt hepy dpt dgr suara dia,haha..kdg2 2 aku mnangis sorg2 sbb sgt rndukan dia...pas2 ari2 tgk postbox ne tau ad surat utk aku ke,da cm org pe je ari2 cek postbox..angau,wink*wink*~~lme2 tu aku da dpt besa kn dri bjauhan ngn dia smpai la skrg..membe2 aku slalu tny bila mse aku dating sume..bila da bjauhan cmni nk dting mmg la sgt jrang sbbye dia pn bkn sng dpt cuti,hny cuti am je die cuti 2 pn xtntu lg..so bila dia dpt cuti we make sure dat 1 whole day 2 we spent tgether,no disturbances..n the best thing is our family pn xksh n phm ngn keadaan kitorg..ckp psl family ni,my side langsung xksh aku ngn dia..aku pn da bwk dia dtg umh jmpe family aku especially ayh aku cz ayh a bit choosy kalo psl2 ni..ibu lak xksh aslkn pndai jga diri...his side lak,dia da bwk aku jmpe family dia..c-ap aku kna interview dgn abh dia lg,huuu neves gler time 2,haha..n hsilnye family aku n family dia da pn meet each other,knl2..they're fine..ibu ske ngn dia,hee..amin...80% mndpt restu family..alhamdulillah.Membe2 lak??mostly diorg support aku n dia..sbbye most of my frens are his frens too..knon cm dpt restu la,hehe..alhamdulillah..

Dugaan?cbrn?ermm mmg byk r..slaluye mlibatkn kpercayaan..sbbye aku sgtla jeles n ske pk bkn2,huhu..aku pn xau cmne dia leh thn ngn prangai aku yg dua 2,huhu..pnh time 2 dia 1st year kat KTU,nth pe yg msuk dlm bdn aku,aku gtau dia yg aku bosan hdup yg mcm 2,huhu..n hmpir break off..ya allah..aku xau la sbb pe aku ckp cm2 kat dia..nsbla dia jns yg slalu pk dlu n think positive pnye org..kalo x hmm xaula pe jd,huhu..lg 1 psl jeles2 ni..bila dia ad kwn pmpuan je aku jd da xsng ddk da,huhu..mle pk bkn2 n pselisihan fhm pn tjd,huhu..aku bkn xbg dia ad kwn2 pmpuan tp pndai2 la limit kn cra pckpn,lynan n else..pnh gk dia tkntoi anta msj kat sorg girl ni kat aku,c-ap ad word yg xsptutye ad,fuhhh time 2 hnya allah je yg tau prasaan aku cmne..dia xau time aku bce msj 2 aku tgh drive,mmg mgeletar 1 bdn aku,mke pns je..mlm 2 tdo mmg bnjr r bntl aku dgn air2 yg xsptutnye kuar,huhu..esk ye 2 aku g jmpe besfren aku dgn mta yg agk sembab..dia pn heran,aku pn bcrita kat dia dr A-Z..~tanx 2 him~..ermm 2 je la yg aku slalu psn kat dia kalo xnk aku pk bkn2..nk kwn dgn pmpuan lain bleh tp PLIZ LIMIT URSELF,the way u talk,the way u treat,the way u see,everything la..PLIZ..PLIZ..PLIZ..dia mgkin xprasan cmne tp bg seorg pmpuan kalo dlyn cm2 pn sure akn jth hati pnye sbb aku pn cm2 mse mle2 dia nk ayt,haha..

kenapa aku ske dia??haha...aku ske dia sbbye dia slalu wt aku happy n glak..pmpuan biasaye akn cpt jth hati dgn lelaki yg pndai mghiburkan hati dia,dats y aku ske dia..n lg,aku ske tgk dia bila dia snyum..bisa mggetarkan jiwa,haha..2 la sbb utama ye,sbb len 2 mcm dia pndai men gtar n nynyi,sempoi je orgye..hehe..

hrapnye da 5thn ni aku leh jd seorg yg dpt mlgkapi hdup dia,bsme ngn dia mse sng n susah,xmyusahkan dia n the most important sntiasa myayangi dia seadanya..=))
rseye ni je la kot cter aku,kalo nk tulis ag mmg byk n pjg bjela2 lg,slap2 leh wt nvel trus,haha..
nyte2..

~when watched konsert at IB~


~ketika brye bsme2~

special wish for him->Allah SWT tlah mncipta seorg lelaki itu utk bpasangan dgn seorg pmpuan,sperti adm n hawa,romeo n juliet,laila n majnun,shah jehan n mumtaz..mcm tu jugak kt..spjg 5 thn kt bsme ni da byk bnd kt lalui sme2,susah sng sme2,hepy sdih pn sme2,hope akn btrusan hingga ke akhirnye..tp jika ini adalah thun t'akhir kt,jgnlah smudah itu kau mlupakan aku,jika jdoh kt msh pjg anggaplah ianya adalah ketetapan yg telah tmaktub dlm Qada' dan Qadar..smoga sume impian2 kt akn jd knyataan,jgn biarkn ianya tngl knangan..ilysm dear~












2 comments:

Nur Syafiqah Yunus said...

so0o0 sweeetttt!!!!!!!!!!1
suke suke suke baca post ini

nurul azuani che hassan said...

suka2.:)