Monday, September 20, 2010

Hanya sebentuk cincin

Aku sering terfikir apakah maksud cincin yang dipakai oleh org yg bercinta atau perkataan yg lebih relax lagi ialah 'bercouple'..yes thats right!
Adakah cincin itu sbgai tanda sang perempuan adalah kepunyaan sang lelaki dan sebaliknya?ermm mungkin juga..Means that org2 di luar sana yg memakai cincin tak semestinya perempuan tetapi lelaki juga telah berpunya..Hmm fakta yang boleh diguna pakai..iyela cuba korang tgk org2 yg sudah berkahwin ada pakai cincin kan?maknanye diorg dah berpunya,hehe..
Aku punya cerita plak pasal cincin ni..
Aish..begini ceritanya..
Dlm 3thn yg lepas(anggaran),aku ada belikan sebentuk cincin utk sang bf..
biasala org bercouple mesti la nk bagi tanda kn..'cop!jejaka ini kepunyaan saya..gadis2 sila jauhkan diri anda drpd dia sblm sy sekeh laju2'..haha mcm berani je aku kn..tp lebih kurang mcm tu la,hehe..Ok berbalik kpd cerita..dlm cincin tu ada la aku ukir a sentence yg berbunga2 ckit,ala mcm la korg xpernah buat kn..its nrmal ok,hehe..Aku tak bape nk ingt pe sentence ye,huhu..
Masa aku bagi cincin tu dkt sang bf,aku ada pesan dkt dia 'silalah jaga cincin ini sprti nyawa kamu..jgn tngalkn melainkan ada alasan..kalau cincin ni hlg hmm xtau la kt nk ckp pe,sdih kot..'..sang bf pun angguk kepala..'yela,kt jaga baik2 ye syg'..
Nak dipendekkan cerita,tanggal 5september yg lalu kami pergi berbuka puasa..dlm jam 5 dah gerak ke OU sampailah jam 12lbh,huhu..Lps aku hantar dia dkt kereta yg di parking berdekatan dgn Maju Ahmad aku pun gerak r balik sbb time tu ayh da bising,huhu..Aku tak sampai rumah pun lg dia dah cl bgtau kereta dia kna pecah,beg laptop hilang,huhu..Tp itu bknlah ceritanya..
Masa open house yg baru ni dkt rumah aku,kira2 hampir 2minggu kejadian pecah kereta dia tu berlaku tiba2 dia bgtau aku something..'awak,cincin yg awk bg tu hilang'..'mcm mana boleh hilang?'..'kita letak dlm beg laptop tu'..aku mcm tergamam jugak r..
da la time aku tgh happy2 mcm tu kn,boleh plak bgtau bnd ni..tp time tu xeffect pape lg sbb dlm otak aku byk bnda lain aku fikir..So,aku pun mcm ..'owhyeke,ok..kmu beli yg baru,tp couple ring punya kt x kira,huhu..'..Then habis mcm tu je..

Dah beberapa hari tu aku pun tiba2 teringat balik..cincin pemberian aku dah hilang,sedih gila kot..dia sedih x agk2?aku tgk mcm xsedih je,mcm cincin tu means nothing to him,huhu..aku tau cincin tu bkn dibeli di Poh Kong atau Habib Jewels but it has very own sentimental value..teringat saat2 aku pergi cari cincin tu dgn a few friends..hampir 1 jam juga la utk carik size yg sesuai n design yg simple..berkejar2 cari tempat ukir cincin yg pd waktu tu fulus aku sgtlah limited didlm purse tp..just one blink eyes da xde cincin tu..adehh..bkn nk mengungkit tp itulah hakikatnya yg mana tak pernah diketahui oleh sang bf hingga saat ini(tp xtaula tiba2 kejap lg dia bce blog aku ni)..nk ckp byk pun xde guna,hanya diam shj yg mampu..

Tanda yang menunjukkan dia kepunyaan aku dah tiada,adakah itu bermakna dia kembali single?bukannya aku nak fikir negatif tp itulah..huhu
Sampai sekarang aku masih tertanya..kenapa dia simpan cincin tu dlm beg laptop?kenapa tak simpan dkt tempat lain?kenapa?mengapa?huhu..is that a same questions?lantak la,hehe..
Perlu ke aku membelikan cincin yg baru?what if the new ring lost again?huhu..perlu ke dia beli cincin yg baru utk diri dia sendiri?tp bila beli sendiri sentimental value tu dah takde..
What if aku dan sang bf beli cincin bersama2 bkn hanya sebentuk tp sepasang cincin yg baru utk kami?yela,usia hubungan kami pun dah menjangkau 5thn lbh so we need changes,haha..ha!aku sgt setuju dgn yg ini,haha..anggap saja ini sbgai denda buat kamu ye syg..i dont care no matter what,you must buy it!huhu..

Nampak mcm ada class je kn couple ring ni..
like it!



3 comments:

Nur Syafiqah Yunus said...

sis..about havinga ring on our[the couple's one] fingers is myb sbb si bf ni nak si gf ingat bf die dimana sahaja gf die berade...xkire dimana..so once she wears it,she will remember him always...
haha that is wat my bf doess
he gave me jam tgn,shawls,frame,n of course THE RING!
hahha...

UmmiNazira said...

thats right..hehe
oh really?haha lucky u!^-^

Una said...
This comment has been removed by the author.