Wednesday, December 1, 2010

Sampai mcm tu skali eh?

Erm kita tak tau la nk klasifikasikan perangai mcm ni penyakit pe dan tahap berapa,haha..
Nak tau pe mende?Lets check it out yaw!
  • Sebelum tidur selalunya lps amik wudu',baca doa tidur,4 Qul dan ayt kursi kita akan amik hp then tekan Menu>File manager>Pictures>Album Aku+Dia>dan menatap satu2 pic incik bf sambil mengingati peristiwa2 yg berkaitan dgn pic tersebut,hoho..dan juga berharap yang pic itu akan berkata-kata mcm watak Ibrahim Pendek dlm cerita P Ramlee tu,'Pendekar Bujang Lapuk'...Ye,bermimpilah kau sebelum tidur ye wahai manusia..!haha ^^..(Kpd yg masih single,bila kamu org dah double nnt kamu akn merasai pe yg kt rasa,huhu..dan kpd yg berstatus mcm kt single but not available anymore,haha pasti telah merasainya kan..lebih2 lagi bila pasangan kt bjauhan dan tidak dpt dihubungi,huhu..)

  • Dan tidak lupa juga, masih kondisi yg sama tapi pilihan Menu yg berlainan..kali ini tekan Messaging>Saved messages>nah kau koleksi mesej2 yg syahdu dan romantis dr incik bf..Baca dgn nada yg sayu dan sgt menghayati serta mendalami isi kandungan mesej tersebut knon2 nak bg mata bergenang dgn air yg suci itu,hehe..dan dan dan berangan mcm incik bf tgh menuturkan kata2 romantis itu secara face to face sambil memberi sejambak bunga dan berkotak-kotak coklat..hoi!mimpi saja kau,berangan je kau kan ummi,takde ye dia nk beromantika begitu sbb kau pun tau dia bkn org yg mcm tu..alih2 tgk muka pastu sengih2 ckp malu la,tak reti la..lawak je tgk muka dia,hikhik..^^..(Paling-paling berani pun dlm wayang masa tgh gelap2 tu,ha kau..time tu la bisik kata2 cintoik,tau la gelap kan kita xdpt nk tgk muka dia..huh pandai kan perangai mcm tu)

  • Next..mengingati moment2 yg sgt shewit dan muit sambil tersenyum sorang2 mcm org xbpe nk betul di atas katil itu,haha..nasib baik dah tutup lampu so tiada siapa boleh nmpk kecuali DIA..yg tu xdpt dinafikanlah..Byk giler moment2 yg terindah sepanjang bersama 5thn 6bln 1mngu ni..agak2 kalau kumpul,manuskripkan ia dan ltak cover baik punya,boleh jual tak?haha at least dpt rm tu dan sedikit sebanyak dpt membantu dan bg inspirasi dkt pasangan di luar sana utk mncontohi kami,hahahaha..berangan lg cik ummi ni~takde sape la nk jd kan kamu org contoh,hengat kamu org ni couple terbaik dan fofular ke ha?ha?

  • Erm lagi perangai yg cm ntah pape yg kita buat kan,da tau incik bf kat dlm hutan kan tau tak kita buat pe..kita try call dia,haha..tau x sapa yg jwb,"hello,the person u called is not available"..haha saja nk mencuba nasib kan,ne tau tiba2 ada rezeki dia on hp ke,hahahaha harapannn..dlm mmpi la kau cik ummi..ntah dia tgh g berburu ke dlm hutan tu,panjat pkok ke kau mana tau wahai manusia,huhu..dan sampai skrg kita masih tertanya-tanya,'kenapa hantu DIGI tak ikut incik bf masuk utan wpun kami pengguna DIGI?kata i'll follow you but u didnt follow him pun'..kita andaikan mesti hantu DIGI tu penakut kan,haha..*mereng sudah*..Pastu2 saje je gewdix view2 FB dia dgn harapan dia ad on9 tp kita tak tau dia on9,huhu..tp harapan hanya tinggal harapan shj,terang2 dah tau dia xle nk contact dgn dunia luar for 3 weeks lg mau buat cenggitu kan..stalker eh?uhukuhuk tak2..hanya MENCUBA NASIB SHJ,hee..;p

  • Bila berkarok,feeling nyanyi lagu2 yang membayangkan prasaan kita kat dia..knon2 mcm dia tgh dgr la suara kita yg hamm......peh ini,haha..feeling menghayati knon2 je kan,padahal kat luar tu guruh dah berdentam-dentum kau tak tahu,katak pun ikut kau nyanyi lagu tu skali tp dgn version mereka sndri,ongg ongg ongg gedekk gedek..haha..(adeh kpd sesiapa yg selalu berkarok dgn kita sila lah fhm situasi kwn kmu ni ye,jiwa kcau je kan..da lah suara kita tak sedap sila bersabar ye tawan2 sekalian..i love uols,syara,fina,aini,intan,niko n syera~geng karok~)haha

  • Ok apa lg ya..hmm..kamu org ada feveret place tak?kami ada tau..if kamu org pegi The Curve then jln dkt the Streets tu mlm2 around 8o'clock until 11o'clock,dkt dpn restaurant Assam Pedas ada band tau..diorg buat show kat situ..Ha!kat situ la feveret place kitorg..kalau kitorg lps dner and nak sembang2 kitorg akn lepaks kat tepi2 tu,ddk la kat tmpt ddk tepi2 tu,chit chating sambil dgr lgu2 yg sgt best dan romantis serta catchy sometimes,hehe..kdg2 tu dia akn turut sama nyanyi dan bjoget2 kat situ tp dpn kita je r..chumel je!hehe..Lps tu dia nk sgt nyanyi kat situ gantikan singer tu knon2 nak nyanyikan utk kita r,hehe..i wish 1 fine day nnt he can do that,hee..Suara incik bf best tau uols!xcaye?sudehh..haha

  • Selain tempat feveret,kita ni kan jenis yg suka mkn tau..pastu bila dah ske dkt 1 mknan tu mmg akan jarang nk minat/order mknan yg lain..Nk di jdkan cerita, everytime kitorg lpk Secret Recipe kita akn cpt2 cop nak order TomYum Kung(TYK),lps tu tpksa la dia plih mkanan lain,haha..pdhl dia pn ske TYK tp dsbbkan kita dah order dlu takkan nk same kan,gler x variety,haha..cmne kita nk pau mkanan dia nnt,lalala..(itulah niat kita sbnrnye,hoho)..Dan bila mkn that delicious dish itu pasti kita akan mengingati dia,huhu..=.-

Pic ni ketika buka puasa yg lps,while waiting mknan sampai..
Tgk2 dia tnyum kat kt,hee..*angau*
ok,abaikan gadis angau ini~huhu
  • Erm satu lg perangai kita bila ngn dia..kita buat cmtu sbb dah terbiasa n selesa dgn dia dan juga muka tak tau malu,haha..bila kua lpk ngn kwn2 mesti kita akn teringat peristiwa ini even dia xde di sisi,haha...nak tau ape perangai kita yg tak berapa nk semenggah itu?hoho..erm kalau lpk minum mesti order air pun lain2 tau,for sure r..lps tu bile air kami dah smpai,masing2 minum la air masing2 sambil chit chating,gelak2..pastu kita akn automatically nya amik air dia dgn buat muka chumel pastu minum air dia!haha..alasan? sbb air yg dia order mcm sdp je kan,pastu nak rasa ckit last2 dekat setengah gelas kita hirup pastu ckp 'tak la sdp sgt air kamu',haha bengkek je dia..Tp sbb dah slalu sgt kita buat prangai yg xbpe nk semenggah tu dan dia pn dah phm sgt,tau x tactic dia pe utk buat kt xkecak lg air dia..huhu dia skrg slalu order air yg kt xske so that kita xkecak lg air dia..pndai wo..pastu nnt dia buat mke smbil ejek2,'padan muka xdpt minum air org,wek!'..huh smpai hati kan dia wt cmtu,jahat gler woo..menci! *_*

Erm rasanye ni je kot,ni pun dah ckup pjg kan,hehe..agk2 kamu org kan kt ni ad penyakit pe eh?huhu..
(dah tau lg mau tnye kan,sabar je la ye)hehe..


Ok,pic xde kena mengena kan,haha..
tp nak gtau gak pic ni diambil sendiri oleh incik bf masa Hari Raya Aidiladha thn lps,hee..
~IMYSM Bambam~



P/s>Tak boleh berhenti memikirkan tentang dia sbb sejak 6tahun yg lps dia dah menjadi sebahagian hidup kita..(tibe2 ada lgu sedih plak kat radio ni)*emo kejap,ish pe habuk ni masuk2 mata org,huhu..*awak...=.=,,





WITH LOVE>umminazira^^

7 comments:

Dilla Raffe said...

alalalaaa,, ciannye member ku yg sowg ni.. mesti ko tiap2 hari mandi tak basah, makan tak kenyang, tido tak lena kan !!.. sabar lah ekk.. ni dah kes angau ni..hehehehe;)

UmmiNazira said...

haha xjugak beb..
mndi bsh je,mkn sampai nk tmuntah² balik,tido siap mimpi² dia lg..pe kes?haha

nadiyah said...

eh dah berubah wajah..hehe

Dilla Raffe said...

hahaha..lorr, mkn smpai nak termuntah..tu mentekedarah namenye..hehehehe;p

UmmiNazira said...

nad:hehe boring r pink,girly sgt,huhu..

dilla:haha tau xpe,buwekk!ouh tibe2,haha

nadiyah said...

akak story la kt nad mcm tau nad spupu krol..
haha..pecah rahsia ni..

UmmiNazira said...

erm ntahla akk teka je..
sbb tgk profile nad dr besut,pastu tgk siblings ad padli..
so from that akk tau r yg nad cousin krul sbb padli pn cousin krul,eheh..